Oriol Rossell completa la seva gamma de xarel·los amb el Virolet 2010 (2/03/2011)

Aquesta darrera setmana ha sortit al mercat la primera ampolla del Virolet, un nou vi d’Oriol Rossell, elaborat 100% amb raïm Xarel•lo procedent de la finca Can Cassanyes, propietat del celler.

Aquest nou vi, passa a complimentar la gamma de vins del celler, i reforça la clara aposta per la varietat Xarel•lo, que el celler ja havia iniciat amb Les Cerveres des de l’any 2004.

El Virolet deu el seu nom a la vinya del mateix nom, ubicada en la part nord-oest de la finca, i és el resultat d’una acurada viticultura, i d’una doble selecció dels millors raïms, veremats a mà en petites caixes de 25 kgs.

Es tracta d’un vi fermentat i criat sobre les seves pròpies mares durant 5 mesos, trets que li confereixen un aspecte cristal•lí, amb un color groc llimona amb reflexos verdosos, un nas on conflueixen els aromes tropicals i de fruita blanca, sobre un fons floral subtil. En boca és equilibrat, fresc, llarg i agradable, amb presència un altre cop de les fruites tropicals.