Oriol Rossell al Saló Cava-Jamón de Huelva (19/05/11)

Oriol Rossell va participar en l’exitosa primera presentació conjunta dels Caves Gran Reserva de Pimecava, i els pernils Summum, de la Denominació d’Origen Protegida Jamón de Huelva.

Prop de 1.000 persones que pertanyen als sectors professionals del món de la gastronomia i el vi, així com aficionats, van visitar el passat 16 de maig el Primer Saló del Cava Gran Reserva i del pernil Summum, de la Denominació d’Origen Protegida Jamón de Huelva, que va celebrar a l’hotel Intercontinental de Madrid.

Aquest primer Saló és fruit de l’aliança entre dos dels més emblemàtics productes espanyols, el cava, representat per l’associació Pimecava; i el pernil de Huelva, pel seu Consell Regulador, que han decidit unir-se, dins i fora del país, per promocionar les seves elaboracions.

Durant la presentació Mercè Rossell, presidenta de Pimecava, va ressaltar que en aquests moment, i malgrat les dificultats econòmiques, és necessari unir esforços per ampliar la comercialització; fent constar que tot i que en gran mesura aquest any s’han incrementat les vendes de cava, això és a costa del preu i deixant de banda les millors elaboracions, com els Gran Reserves. Per la seva part, José Rodríguez de Borbolla, president del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Protegida Jamón de Huelva, va assenyalar que aquesta aliança no era només sobre productes emblemàtics, sinó bàsicament la unió de dues de les comunitats autònomes més importants d’Espanya. Va afegir que aquest projecte s’hauria d’ampliar als sectors professionals de la resta del país i a l’extranger. Finalment, Eduardo Tamarit, Secretari General del Ministeri de Medi Ambient, Medi Rural i Marí, va considerar que aquesta unió representava un projecte d’èxit, a més d’intel•ligent, inèdit i de futur, que comptaria amb el recolzament de l’Administració.

Al saló hi van participar, per part de Jamón de Huelva les marques Embutidos Jabugo; Francisco y Gregorio Alcalde Cera, Hermanos Cárdeno; Juan Macías Jabugo, i Sierra de Jabugo. Per part de Pimecava, els cellers Agustí Torelló Mata; Bohigas; Can Feixes; Canals & Munné; Castell Sant Antoni; Celler Vell; Jané Ventura; Mata i Coloma; Nadal; Oriol Rossell; Parató; Parés Baltà i Rovellats, amb els seus Gran Reserva, que van tenir una acollida extraordinària entre el públic assistent.