El crític gastronòmic Mikel Zeberio visita les instal.lacions d´Oriol Rossell (1/02/2012)

El crític gastronòmic Mikel Zeberio va visitar la setmana passada les instal•lacions d’Oriol Rossell, a Sant Marçal, amb l’objectiu de conèixer de més a prop el procés que segueix la família en l’elaboració dels seus vins i caves.

Zebeiro, reconegut per la seva feina com a director de la desapareguda revista Viandar, ha viscut des de petit en la primera línia del sector gastronòmic. Els seus pares van ser cuiners a l’Hotel Maria Cristina de Sant Sebastià fins que el 1940 van diversificar la seva feina assumint l’organització de la cuina d’un total de sis establiments de Guipúscoa i Biscaia.

Mikel Zebeiro va obrir el seu propi restaurant amb el suport dels pares, amb els quals va treballar durant onze anys. Quan ells van deixar la feina al restaurant, va començar a experimentar amb els formatges i es va convertir en un referent amb una formatgeria a Plentzia.

La seva tasca com a crític gastronòmic amb projecció pública comença en el moment que Zebeiro fa la gran aposta de dirigir la revista Viandar. Des d’aquest càrrec comença a participar en programes de ràdio i televisió i arriba a editar la seva pròpia guia de vins.