Presentació de la nova anyada del Rocaplana d´Oriol Rossell(13/06/2012)

Durant la primera quinzena de juny, s´ha presentat al mercat l´anyada 2011 del vi negre Rocaplana d´Oriol Rossell, un monovarietal de Syrah, procedent de la vinya del mateix nom de la finca Cal Cassanyes, propietat del celler.

El Rocaplana és un vi elaborat mitjançant una maceració pre-fermentativa de 12 hores, seguida d´una fermentació controlada amb les seves pells de 20 dies, i una curta criança de 6 mesos en barrica de roure francès de gra fi.
En aquesta nova anyada, ens trobem, amb un vi negre de color cirera picota, i ribets violacis, que el conformen molt atractiu a la vista. En nas s´hi aprecia molt marcada la fruita negra (mora i pruna), així com un lleuger toc mineral i especiat (pebre negre), així com lleugers records a tabac. A la boca, el Rocaplana presenta uns tanins molt fins i sedosos, ben integrats, que acompanyen la fruita madura, i una sensació de frescor.

Se n´han elaborat exclusivament 4.500 ampolles de 75 cl, i entre el mes de juny i principis de juliol, ja estarà disponible a botigues especialitzades i restauració.