Ja disponible l´anyada 2014 del Virolet

La cinquena collita d’aquest mono-varietal xarel·lo del celler de Sant Marçal, arriba aquest febrer a les botigues especialitzades i restaurants.

16 de febrer de 2015
Procedent de la vinya del mateix nom i de la verema 2014, aquest mes de febrer, Oriol Rossell ha presentat una nova anyada del seu exitós Virolet, un mono-varietal de la varietat autòctona del Penedès Xarel·lo, que des de la seva presentació l’any 2010, reivindica l’aposta del celler per aquesta varietat principal de la seva finca de Cal Cassanyes i que dota de singularitat els vins i caves elaborats pel celler.

El Virolet és un vi d’anyada, elaborat a partir de raïm de la varietat xarel·lo procedent de la vinya del Virolet de 2,2 hectàrees de superfície, de sol calcari de textura franc-arenosa. El raïm es sotmet a una doble selecció, a la vinya i després en arribar al celler a través de la taula de selecció, abans de sotmetre’s a un procés de maceració pel·licular en fred. Premsat suaument, fermenta amb les seves mares més fines, per posteriorment fer una criança de 5 mesos amb les mateixes en dipòsits d’acer inoxidable.

D’aspecte cristal·lí, color groc llimona i reflexos verdosos, en nas, conflueixen aromes tropicals, amb notes de fruites blanques, sobre un fons floral subtil. En boca, l’acidesa i la dolçor s’equilibren perfectament i ens proporciona una sensació llaminera, amb un record de les notes tropicals. Es tracta d’un vi molt fresc amb un final llarg i agradable.