Oriol Rossell presenta El Carro Gros 2013 en un acte a Cal Cassanyes

Oriol Rossell ha presentat El Carro Gros 2013, un vi negre que representa la màxima excel·lència del celler. L’acte s’ha celebrat a la finca de Cal Cassanyes i han assistit representants del món del vi com periodistes, distribuïdors, sommeliers… El Carro Gros es defineix per ser un vi elaborat a partir de tres varietats (50% Syrah, 35% Cabernet Sauvignon i 15% Merlot) de la seva finca de Sant Marçal.

Durant la jornada, s’ha fet una visita a les vinyes on es cultiven les varietats amb les que es fa el vi. Tot seguit, s’ha fet la presentació davant de la masia de Cal Cassanyes, acompanyada d’un carro de pagès dels que es feien servir fa anys com a transport comercial de productes. Mentre els assistents el tastaven, el director d’Oriol Rossell, Toni Rossell, i l’enòleg del celler, Salvi Moliner han explicat els processos d’elaboració d’aquest vi i l’origen del seu nom.

El Carro Gros és un vi fermentat en bótes afonades de 300 litres de capacitat, sense sembra de llevats i aplicant el “pigeagge” manual. La maceració s’allarga fins als 20 dies i la seva criança es fa durant 16 mesos en bótes de roure Francès, Vicard, Saury i Sant Martin, i 12 mesos en ampolla. El vi no es filtra abans d’embotellar.

A continuació els assistents han pogut realitzar, per equips, el cupatge de l’anyada 2014 a partir dels tres tipus de raïms. La trobada ha finalitzat amb un dinar.

El Carro Gros deu el seu nom a dos elements vinculats amb el celler: la pagesia i els castells. Durant el s.XX, els paisatges del Penedès estaven plens de carros traginers que transportaven vi i altres productes de la vida rural pels camins de la zona. A més, El Carro Gros també era un terme que feien servir els castellers quan feien un 4 de 8. Aquesta construcció era el castell senyera dels que s’acostumaven a veure en aquella època.