Oriol Rossell presenta el seu cava rosat gran reserva

La cava Oriol Rossell aposta pel cava rosat de màxima qualitat. El celler presenta el Reserva de la Propietat Brut Rosé Gran Reserva, un vi escumós elaborat a partir de la varietat Pinot Noir de la collita 2013.

El Pinot Noir d’aquest vi escumós prové de la vinya del Pou, dins de la finca de Cal Cassanyes. Plantada a un sòl franc-llimós, es cultiva a partir de l’agricultura ecològica. La poda és curta i durant el verolat, es fa un aclarit d’un 30%. Després d’escollir els millors raïms en una taula de selecció, es realitza una premsada d’un rendiment d’un 50% per a aconseguir un most flor de màxima qualitat. Té una criança mínima de 30 mesos i un aclarit posterior de les mares en pupitre.

L’origen d’aquest projecte, iniciat el 2011, era elaborar un cava bessó del Reserva de la Propietat blanc i aconseguir dos grans reserves de màxima expressió. És per aquest motiu que el disseny de l’ampolla i de l’etiqueta són similars. Després de dos anys fent diverses proves, Oriol Rossell va decidir produir les primeres ampolles amb raïm de la collita del 2013.