Oriol Rossell presenta les anyades Rocaplana i Les Cerveres 2015 i Virolet 2016 elaborades amb raïms ecològics

El celler Oriol Rossell ha llençat al mercat l’anyada 2015 del Rocaplana i Les Cerveres i la 2016 del Violet. La principal novetat d’enguany, és que tots tres han estat produïdes amb raïm procedent de la viticultura ecològica. Aquest mateix respecte per la natura i l’entorn, també es comença a veure en el packaging de les seves ampolles. Les Cerveres estrena imatge on la tradició vitivinícola i la vinya de finca hi tenen un pes molt important.

 

5 anys treballant per produir de manera ecològica

 

Des de fa anys, l’objectiu del celler ha estat tornar a les tècniques vitivinícoles de generacions anteriors. Un coneixement que ha passat de pares a fills, basat en un conreu totalment respectuós amb la vinya.

Aquest era un canvi que la família Rossell tenia molt clar. L’estima per la terra i la diversitat de l’entorn també són factors que es mostren en les característiques dels seus vins. És per aquest motiu, que el celler va iniciar-se en l’agricultura ecològica fa 5 anys. A dia d’avui, ja són 4 els vins que compten amb el certificat CCPAE –juntament amb el monovarietal de Macabeu L’Enriqueta. El primer vi que va presentar el celler amb aquestes característiques, va ser fa un any, amb el Virolet 2015.

 

L’herència vitivinícola també a l’ampolla

 

La imatge dels vins i caves d’Oriol Rossell sempre ha reflectit la tradició vitivinícola de les diverses generacions de la família Rossell. En el cas de Les Cerveres és evident. A la seva etiqueta es pot veure una imatge de la casa pairal de la finca de Cal Cassanyes. Per a donar encara més importància a aquest llegat, l’anyada 2015 ha canviat el seu packaging per a donar més rellevància a la masia. Els tons clars i una imatge basada en el dibuix, li donen més protagonisme i visibilitat dins de l’etiquetatge. Aquesta herència familiar també es pot veure en el segell de la família Rossell, situat en la part superior de l’etiqueta.