Nova anyada de El Carro Gros

Durant aquest mes de març, ha sortit al mercat l’anyada 2014 de El Carro Gros. És la segona anyada d’aquest vi negre que va presentar-se la passada primavera. El Carro Gros s’elabora amb raïms provinents de la finca de Cal Cassanyes i el seu nom representa la tradició vitivinícola i castellera del Penedès. Enguany s’ha fet una producció de 890 ampolles i 20 magnums.

El Carro Gros s’elabora a partir del cupatge de 3 varietats negres: Cabernet Sauvignon, Merlot i Sirah. Després de fermentar en bótes afonades de 300 litres de capacitat, sense sembra de llevats i aplicant el “pigeagge” manual, es deixa macerar 20 dies. Té una criança de 16 mesos en bótes de roure Francès, Vicard, Saury i Sant Martin, i 12 mesos en ampolla. El vi no es filtra abans d’embotellar.

El nom de El Carro Gros té l’origen en dos elements vinculats al celler: la pagesia i els castells. Durant el s.XX, els paisatges del Penedès estaven plens de carros traginers que transportaven vi i altres productes. A més, El Carro Gros també era un terme que feien servir els castellers quan feien un 4 de 8.