Oriol Rossell tornarà a acollir una actuació dels Castellers de Vilafranca 70 anys després

El proper diumenge 17 de juny, el celler Oriol Rossell tornarà a reviure una diada castellera en la seva finca de Cal Cassanyes. Dins dels actes del seu 70è aniversari, els Castellers de Vilafranca han volgut incloure una diada a casa dels seu fundador, Oriol Rossell, i reviure així una de les seves primeres actuacions com a colla als anys 50. La diada s’iniciarà a les 12 del migdia al pati de Cal Cassanyes i promet ser històrica: els Castellers de Vilafranca tenen l’objectiu d’aixecar un castell de 9 plantes i convertir Cal Cassanyes en plaça de 9. El propietari del celler i fill d’Oriol Rossell, Toni Rossell, s’ha mostrat molt il·lusionat amb aquest acte: “Per a nosaltres és un gran orgull que els Verds hagin volgut incloure aquest esdeveniment dins dels actes de celebració d’aniversari”.

L’estreta relació d’Oriol Rossell i els Verds

Oriol Rossell, conegut popularment com El Mascle de Sant Marçal, va ser el fundador de la colla als anys 50. És per aquest motiu que una de les primeres actuacions de la colla va fer-se a Cal Cassanyes, nom de la finca del celler Oriol Rossell. En aquella ocasió els Castellers de Vilafranca lluïen camisa vermell pàl·lid ja que en aquella època, totes les colles eren de la zona de Valls i El Vendrell, i vestien colors com el rosat i el vermell. Va ser al cap d’uns anys, que la colla passaria a vestir el verd i s’anomenaria popularment amb aquest color.

La vinculació del celler amb el món casteller i els Verds ha estat continua al llarg de tot aquest temps. A la casa pairal del celler, hi ha un espai dedicat als castells. L’anomenat “santuari casteller” fa un repàs a la història de la colla amb elements com fotografies, camises o documents referents als Castellers de Vilafranca. Un espai que la família Rossell ha conservat amb molta estima. “Ens uneix una relació molt forta amb la colla. Per a nosaltres, poder acollir una diada com aquesta és molt especial”, ha afirmat Toni Rossell que ha afegit “Convertir Cal Cassanyes en plaça de 9 és un gran homenatge per al meu pare”.

La diada, oberta al públic, començarà a les 12 del migdia. El seu president, Joan Badell, ha explicat que l’actuació és un dels actes amb més rellevància del conjunt que s’han programat per a celebrar el 70è aniversari de la colla: “és un honor com a colla poder fer un homenatge al fundador dels Verds i més a casa seva”.

Cava Aleta a la Diada de Cal Cassanyes

En acabar l’actuació, el celler servirà als assistents una copa de cava Aleta. Aquest és un cava brut nature que Oriol Rossell va presentar fa un any aproximadament dedicat als Castellers de Vilafranca.