Rocaplana 2012 i Xino-Xano negre 2013 ja a la venda

Ja podeu trobar a la venda les noves anyades dels nostres vins negres Xino-Xano negre i Rocaplana 2012.

Rocaplana 2012 és un vi negre 100% Syrah, de color cirera picota, amb ribets violacis, de capa alta i amb abundant formació de lacrimal.Té una intensitat potent en nas on s’aprecia la fruita negra (com ara la mora, la grosella o la pruna madura), sobre un fons mineral i especiat; en el final apareixen flaires de fulla de tabac i pebre negre. Les notes làctiques, que també hi són presents, aporten, olfactòriament, una sensació dolça.

L’entrada en boca és agradable amb un pas net i suau, amb presència de tanins sedosos, gens aspres, i aromes de fruita madura que persisteixen. El final és àcid, refrescant i golós, tot convidant-nos a degustar una altra copa.

El Xino-Xano Negre és un vi de l’any, elaborat amb les varietats syrah, merlot i cabernet sauvignon. De color intens, amb cos, però amable i aromàtic, en aquest vi hi trobem un clar predomini d’aromes de fruita vermella, amb notes vegetals i fresques. La merlot li aporta la fruita; la syrah, notes florals i la cabernet sauvignon, l’estructura necessària per ser un vi amb presència.