Oriol Rossell canvia el cupatge i el disseny del seu cava rosat

La Cava Oriol Rossell ha donat un gir al seu escumós rosat. El celler aposta ara per un cupatge de Garnatxa negra (60%) i Monastrell (40%) provinent de la viticultura ecològica. L’aposta per aquest cupatge ve motivada per un canvi d’estil on es busca la frescor i la part carnosa de la fruita. Aquest canvi també ha propiciat una nova imatge, inspirada en el color i l’equilibri del cava.

La Garnatxa Negra i el Monastrell com a protagonistes
L’objectiu d’aquest canvi es reinventar el cava rosat del celler. Buscar la carnositat de la fruita sense deixar de banda la frescor. Pel que fa al color, Oriol Rossell aposta per una tonalitat de capa baixa, reduint la intensitat per a obtenir un rosat pàl·lid i sense astringències. Per tal d’obtenir aquest color, juntament amb la preservació dels aromes, es realitza una maceració curta.

Aquest procés permet obtenir un escumós amb una tonalitat rosada, molt suau i equilibrada, i a la vegada, preservar totes les propietats de les dues varietats de raïm. En aquest sentit, la fermentació també es fa a baixa temperatura. Aquest escumós rosat té una criança mínima de 12 mesos en ampolla i el seu aclarit es fa en pupitres de manera totalment manual.

Un canvi d’imatge lligat a un nou concepte de vi escumós 
El procés que ha portat al celler a reinventar el seu cava rosat, també s’ha estès fins al seu disseny. La nova imatge aposta per uns colors més clars, en la línia de les tonalitats de l’escumós. El color rosa pastel és el predominant, amb tocs daurats i negres que donen equilibri i elegància.